hu

Pecor Optima 

Műanyag csővezetékek átereszekhez, csővezetékekhez 

A Pecor Optima nehezen megközelíthető környezetben is beépíthető

A Pecor Optima átereszek, csapadékvíz elvezető csatornák csővezetékrendszerek építéséhez használt, egyedi, dupla falú csővezeték. Nagy sűrűségű polietilénből készül, és legfeljebb 1,4 méter átmérőjű. Kivételesen könnyű, gazdaságosan szállítható és könnyen beépíthető. Híres optimális kialakításáról, költséghatékonyságáról és annak lehetőségéről, hogy nehezen megközelíthető területekre is szállítható.

Kapcsolatfelvétel
Hangodi Ádám
Download Catalogue

Tulajdonságok és előnyök 

Költséghatékony és mobil

A csövek olyan könnyűek, hogy egy ember képes megtartani egyet. Emiatt könnyen szállíthatók, és nehéz munkagépek nélkül is gyorsan összeszerelhetők. A műanyag csövek sokkal olcsóbbak, mint a betonból készültek. Az olyan kieső, nehezen megközelíthető helyekre is elszállítható, ahová a betont nagy tömege miatt nem lehet, pl. a hegyekbe. 

Egyszerű összeszerelés

A csövek könnyen lefektethetők a kiemelt munkaárokba, és tokos csőkötésekkel összekapcsolhatók. Nagyon jól tűrik az altalaj egyenetlen süllyedését. Sikeresen alkalmazhatók puha talajokban és bányászat okozta süllyedésnek kitett területeken. 

Optimális kialakítás

A falak egyedi spirális szerkezete lehetővé teszi a terhelés optimális eloszlását a csővezeték teljes hosszán, és biztosítja a megfelelő gyűrűmerevséget mindegyik szakaszon. Ez alkalmassá teszi a csöveket a változó közúti és vasúti terhelésre. A belső fal egyenes felülete emellett kiváló hidraulikai paramétereket biztosít. 

Tartós agresszív környezetekben

A csővezetékek korróziónak kitett területeken is könnyedén beépíthetők, mivel HDPE-ből készülnek, és ellenállnak a korróziónak. A beépítés évszaktól független, és –30 °C és +75 °C között bármilyen hőmérsékletben lehetséges. A csövek élettartama meghaladja a 100 évet.

Könnyen javítható

A betoncsövekkel ellentétben a műanyag csövekben bármilyen kár gyorsan kijavítható. Kialakíthat könyökidomokat, vagy a régi csővezetékhez új részt hegeszthet hozzá akkor is, ha az eredeti szerkezet már 100 éves. 

Környezetbarát

Megoldásként a Pecor Optima csővezetékek környezetbarátak, mert hosszan tartók, toxinmentesek és nem igényelnek karbantartást.

Alkalmazási területek
 • Közúti és vasúti átereszek

 • Ökológiai átjárók (állatok részére)

 • Erdészeti átereszek

 • Meglévő öreg átereszek újrabélelése

 • Szellőzőrendszerek

 • Mezőgazdasági szellőztetés

 • Szennyvízelvezető aknák

Tulajdonságok
 • Átmérők: 0,3 m és 1,4 m között

 • Anyag: nagy sűrűségű polietilén (HDPE)

 • Üzemi hőmérsékleti tartomány: –30 °C és +75 °C között

 • Gyűrű merevsége: max. SN 8

Request a quote or brochure

  Egy projektet tervez? 

  Kapcsolatfelvétel

  FAQ’s

  This is text that will be here so that it looks nicer. something

  How are UltraCor® structures different from other ViaCon bridge solutions?

  They are stronger and wider than SuperCor®, Hamco MP200plus®. As opposed to CON/SPAN, they are made of steel and not concrete so they are more ecological and 30-40% more cost-efficient. And unlike Acrow® 700XS®, they are applicable for buried solutions but take a bit longer to install.

  Kapcsolatfelvétel

  Vegye fel a kapcsolatot a ViaCon csoport helyi képviselőjével!

  Kapcsolatfelvétel
  This site is registered on wpml.org as a development site.