hu

Szőtt geotextíliák 

Geoműanyagok talajmegerősítéshez és -elválasztáshoz 

A szőtt geotextíliák megerősítik az utakat és megelőzik a talajrétegek keveredését

A szőtt geotextíliák az alacsony teherbírási képességgel rendelkező talajok megerősítéséhez és elválasztásához gyakran használt geoműanyagok. Kialakításuknál fogva erősek és vízáteresztőek, így jól alkalmazhatók útépítéshez és finom szemcsés talajok megerősítéséhez. Egymásra merőleges szálakból készülnek. A szövési eljárástól és a szálszerkezettől függően a szőtt geotextíliák multifilamenes szálból készült (PET) és szőtt polipropilén geotextíliákra oszthatók.

Kapcsolatfelvétel
Hangodi Ádám
Agócs Anikó
Download Catalogue

Tulajdonságok és előnyök 

Költséghatékony

A szőtt geotextíliák jóval alacsonyabb költség mellett használhatók meredek lejtők és talajtámfalak esetén, mint a hagyományos beton súlytámfalak. A geotextíliák az utak megerősítése mellett növelik az élettartamukat és tartósságukat, és csökkentik a karbantartási költségeiket.

Nagy teherbírás

A végeredményként kapott nagy geotextília tekercsek egyedi gyártósoron készül sűrű szövéssel. Ettől az eljárástól nagyon erős, és tökéletes az útépítéshez hasonló, nagy igénybevételt jelentő alkalmazásokhoz. Szakítószilárdságuk akár 1600 kN/m is lehet. 

Többfunkciós

Használhatók a talaj megerősítésére és elválasztására, valamint vízépítési alkalmazásokhoz. 

Környezetbarát

A geotextíliák könnyűek, vékonyak és a gyártásuk kevesebb erőforrást igényel, mint a kavics vagy zúzottkő előállítása. Nem szivárog belőlük veszélyes anyag a környezetbe, toxinmentesek és környezetbarátak. Az út élettartama alatt csökkentik a szerkezet CO2-lábnyomát.

Magas tartósság

A szőtt geotextíliák korrózióállóak és tartósak. Megfelelő tervezés, beépítés és karbantartás mellett élettartamuk a 100 évet is eléri természetes talajokban, különösebb karbantartás nélkül. 

Alkalmazási területek
 • Talajmegerősítés

 • Elválasztóréteg a talaj és az alapozóréteg között

 • Geozsák

 • Közutak és vasutak építése

 • Tárolási területek, parkolók építése

.

 • Védőgátak, rakpartok építése

 • Támfalak megerősítése és magas töltésrézsűk építése

 • Folyópartok és víztározók építése

 • Bányakárral érintett területek

Request a quote or brochure

  Egy projektet tervez? 

  Kapcsolatfelvétel

  FAQ’s

  This is text that will be here so that it looks nicer. something

  How are Acrow bridges different from other ViaCon bridge solutions?

  As opposed to CON/SPAN, they are made of steel and not concrete so they are more ecological. Also, they are not applicable for buried solutions. Comparing to other steel structures (UltraCor, SuperCor), they are faster and easier to assemble as the parts are completely prefabricated. However, they cannot be as wide as other structures, with a maximum width of roughly 11 m.

  Kapcsolatfelvétel 

  Vegye fel a kapcsolatot a ViaCon csoport helyi képviselőjével!

  Kapcsolatfelvétel
  This site is registered on wpml.org as a development site.