hu

Nem szőtt geotextíliák 

Geoműanyagok talajelválasztáshoz és -szűréshez 

A nem szőtt geotextíliák a puha, gyenge altalajt és a szivárgó vizeket választják el egymástól

A nem szőtt geotextíliák talajelválasztáshoz, -szűréshez és -mechanikai védelemhez széles körben használt geoműanyagok. Közismertek kiváló vízáteresztő képességükről, és gyakran használják közutak és vasutak építésénél, vízépítésnél, talajerősítéshez, erdészetben és mezőgazdaságban. Ezek a termékek tűnemezelési eljárás és hőkezelés során mechanikusan összeszőtt polipropilén- vagy poliészterszálakból készülnek. Nem szőtt geotextíliák 100%-ban biológiailag lebomló szálból is készíthetők.

Kapcsolatfelvétel
Agócs Anikó
Hangodi Ádám
Download Catalogue

Tulajdonságok és előnyök 

Optimális vízáteresztő képesség

Magas vízáteresztő képességük tökéletessé teszi őket szűréshez és drainezéshez. Megakadályozzák, hogy a talaj és a következő réteg, például a vízelvezető homok- vagy kőváz anyaga keveredjen, miközben lehetővé teszik, hogy a víz átfolyjon a rendszeren. 

Költséghatékony

Munkát és szállítási költséget takarítanak meg Önnek, mert nagyon könnyűek és helyben egyszerűen lefektethetők. Hőkezeléssel a tűnemezelt, nem szőtt geotextíliák mechanikai jellemzői jobbak, és tömegük csökkenthető, így hatékonyabban szállíthatók. 

Erő és rugalmasság

Szakítószilárdságuk elég nagy ahhoz, hogy ellenálljanak a beépítési igénybevételeknek.. Kiváló nyúlásuk és a felület alakjához való alkalmazkodóképességük miatt a munka helyszínén is könnyen hajthatók és vághatók.  

Többfunkciós

A nem szőtt geotextíliák kiválóan alkalmasak szűrésre, elválasztásra és vízelvezetésre, de akár mechanikai védelemre is. Megakadályozzák a talajok keveredését, ugyanakkor engedik a víz átszivárgását, megerősítik a talajt, és csökkentik a talajrészecskék erózió okozta mozgását. 

Környezetbarát

 A geotextíliák könnyűek, vékonyak és a beépítésük és szállításuk kevesebb erőforrást igényel, mint a szemcsés anyagoké. Nem szivárog belőlük veszélyes anyag a környezetbe, toxinmentesek és környezetbarátak. 

Könnyen tervezhető

A nem szőtt geotextíliák nem igényelnek mérnöki tervezést. Széles körben használhatók a tipikus NorGeoSpec (NGS) vagy Geotextile Robustness Class (GRK) előírások szerint. 

Alkalmazási területek
 • Puha altalajok elválasztása közutak és vasutak alatt 

 • Szerkezetstabilitás növelése 

 • Rétegek elválasztása különböző szemcseméretű talajok vagy töltőrétegek között 

 • Folyópartok védelme 

 • Víztározók építése 

 • Függőleges és vízszintes vízelvezetés geoműanyagokkal 

 • Vízelvezető rendszerek védelme 

 • Repedésgátló réteg aszfaltburkolatok alatt 

 • Geomembrán-mechanikai védelem beépítési károk ellen hulladéklerakók, alagutak és víztározók építésekor 

Request a quote or brochure

  Egy projektet tervez? 

  Kapcsolatfelvétel

  FAQ’s

  This is text that will be here so that it looks nicer. something

  How are UltraCor® structures different from other ViaCon bridge solutions?

  They are stronger and wider than SuperCor®, Hamco MP200plus®. As opposed to CON/SPAN, they are made of steel and not concrete so they are more ecological and 30-40% more cost-efficient. And unlike Acrow® 700XS®, they are applicable for buried solutions but take a bit longer to install.

  Kapcsolatfelvétel 

  Vegye fel a kapcsolatot a ViaCon csoport helyi képviselőjével!

  Kapcsolatfelvétel
  This site is registered on wpml.org as a development site.