hu

Georácsok 

Geoműanyagok talajmegerősítéshez és -stabilizáláshoz 

A georácsok megerősítik a meredek rézsűket és stabilizálják az utakat 

A georácsok az építőmérnöki munkák során a földmű, különösen rézsűk meredek lejtőinek stabilizálására és megerősítésére széles körben használt különleges geoműanyagok. Különféle polimerekből készülnek, és lehetnek ponthegesztett, extrudált vagy szálból szőtt vagy ragasztott típusúak. A georácsok szakítószilárdsága 20 és 400 kN/m között lehet. Jelentősen növelik a földmű teherviselő képességét. Akár 120 éves élettartammal is rendelkezhetnek, és ellenállnak a kémiai és biológiai korróziónak.  

A georácsok használhatók geokompozitok részeként is nem szőtt geotextíliákkal kombinálva: az előbbi megerősíti a talajt, az utóbbi pedig elválasztja és szűri. Az ilyen megoldás választásával beépítési költség takarítható meg, és sokkal hatékonyabb puha talajon.  

Kapcsolatfelvétel
Hangodi Ádám
Agócs Anikó
Download Catalogue

Tulajdonságok és előnyök 

Költséghatékony

A georácsok felhasználásával jóval alacsonyabb költség mellett építhetők talajtámfalak , mint a hagyományos beton súlytámfalak. A georácsok a szükséges kőváz mennyiségét is csökkentik, így gazdaságosabb megoldást jelentenek. 

Gyors és egyszerű beépítés

A beépítés a georácstekercsek előkészített talajra való leterítéséből áll, az elhelyezésük nem igényel nehéz munkagépeket. Bármilyen időjárási körülmények között beépíthető.  

Nagy merevség

Nagy merevségű georácsokat kínálunk, ami fontos a talaj stabilizálása, a szükséges oldalirányú tartás kialakítása szempontjából. Az egyenletes teherelosztási képességnek köszönhetően a georácsok jelentősen csökkentik a nyomvályúk kialakulását, még rendkívül kedvezőtlen talajviszonyok között is. 

Magas tartósság

A beépítési károsodásnak nagymértékben ellenálló georácsokat használunk, ami nagyon fontos a talajtömörítés során fellépő erőknek való ellenállás szempontjából. Várható élettartamuk meghaladja a 100 évet. 

Környezetbarát

A georácsok anyagából nem szivárog veszélyes anyag a környezetbe. A georácsok lehetőséget adnak a kőváz és a cement mennyiségének minimalizálására az útburkolat fedőrétegében. Ennek eredménye a hagyományos módszereknél alacsonyabb hatások és CO2-lábnyom a gyártás során, kevesebb szállításból eredő kibocsátás, valamint kevesebb felületjavítási és -karbantartási igény a jövőben.  

Alkalmazási területek
 • Utak, utcák, vasútvonalak, villamosvonalak, erdei utak építése  

 • Közúti és vasúti rézsűk meredek lejtőinek biztosítása 

 • Lejtőcsúszások javítása 

 • Támfalak építése 

 • Töltésszélesítési munkálatok 

 • Hulladéklerakó rézsűi 

.

 • Szélerőművekhez vezető utak 

 • Repülőterek, tárolási területek és parkolók építése 

 • Rézsűk építése gyenge altalajon 

 • Altalaj megerősítése alapok alatt 

 • Zajárnyékoló falak 

 • Helyi és bekötőút, terhelésátadó elemek (LTP) 

Request a quote or brochure

  Egy projektet tervez? 

  Kapcsolatfelvétel

  FAQ’s

  This is text that will be here so that it looks nicer. something

  How are Acrow bridges different from other ViaCon bridge solutions?

  As opposed to CON/SPAN, they are made of steel and not concrete so they are more ecological. Also, they are not applicable for buried solutions. Comparing to other steel structures (UltraCor, SuperCor), they are faster and easier to assemble as the parts are completely prefabricated. However, they cannot be as wide as other structures, with a maximum width of roughly 11 m.

  Kapcsolatfelvétel 

  Vegye fel a kapcsolatot a ViaCon csoport helyi képviselőjével!

  Kapcsolatfelvétel
  This site is registered on wpml.org as a development site.