hu

Geomatracok 

Geoműanyagok erózióvédelemhez és talajstabilizáláshoz 

A geomatracok csökkentik az eróziót és növelik a vegetációt

A geomatracok műanyagszálas termékek, amelyeket széles körben használnak a rézsűk erózióval szembeni védelmére és a vegetáció támogatására. Jó megoldást jelentenek az eső, lefolyó víz, szél és hullámok romboló hatásától szenvedő talajok védelmére. Vízhatlan műanyagból, például polietilénből vagy polipropilénből készülnek. Biológiailag lebomló szálból, például kókuszrostból vagy szalmából készült, biológiailag lebomló geomatracok – azaz biomatracok – is kaphatók.

Kapcsolatfelvétel
Agócs Anikó
Hangodi Ádám
Download Catalogue

Tulajdonságok és előnyök

Alapos védelem

A fű és cserjék gyökérzetének lokális hiányai gyakran vezetnek talajerózióhoz. A geomatracok ettől védik a talajokat, és biztosítják a vegetáció gyors újbóli megjelenését. Stabil felületet alakítanak ki, amely rendkívül ellenálló a víz és a szél eróziós hatásainak. 

Nagy hatékonyság

Az eróziós folyamat elindulása előtt beépített geomatracok több mint 50%-kal csökkentik az erodált talaj mennyiségét a védtelen partokhoz, töltésekhez képest.

Nehéz körülmények között is megfelelő

A megerősített geomatracok még nagyon meredek, nem vízáteresztő lejtőkön is lehetővé teszik egy vastag felületi talajréteg megőrzését (például felületi rétegek stabilizációja hulladéklerakók rekultivációja során). 

Egyszerű beépítés

Könnyűek és egyszerűen mozgathatók. Fektesse le a geomatracot a talajra a projekt kezdetén, és tekerje fel a növényzet kialakulásakor. Feltekerhető egyszerre vagy külön blokkokban is. 

Erősség és tartósság

A nagy szakítószilárdságnak köszönhetően a geomatracok akár 4 m/s erősségű vízfolyásnak is ellenállnak. Ily módon megakadályozzák a kisebb és nagyobb talajrészecskék mozgását. A geomatracok hosszan tartó műanyag szerkezetek. A kompozitot alkotó rétegek egymáshoz rögzítése összeolvasztással történik, ami meghosszabítja élettartamukat és növeli az időjárással szembeni ellenálló képességüket.

Környezetbarát

Többször felhasználhatók, nem szivárog belőlük veszélyes anyag a környezetbe, toxinmentesek és környezetbarátak. 

Alkalmazási területek
 • Vegetációval borítandó lejtők 

 • Árkok és csatornák lejtői 

 • Csatornák, tavak és mesterséges víztározók partjai, hulladéklerakók borítása 

 • Sziklaomlás elleni védelem 

 • Folyópart vagy tengerpart megerősítése 

 • Rézsűcsúszás és vízerózió elleni védelem, különösen út menti építkezések során 

Request a quote or brochure

  Egy projektet tervez? 

  Kapcsolatfelvétel

  Kapcsolatfelvétel 

  Vegye fel a kapcsolatot a ViaCon csoport helyi képviselőjével!

  Kapcsolatfelvétel
  This site is registered on wpml.org as a development site.