hu

Gabion

A gabionok megtámasztják a rézsűket és erősítik a hídfőket

A gabionok a talaj megtámasztására, illetve hídfők építésekor széles körben használt súlytámfalak. Hegesztett hálóból vagy duplán sodrott drótból készült, téglatest alakú kosarak. A kosarakat helyben töltik fel terméskővel, vagy előre feltöltve érkeznek, és egymásra helyezik őket. A gabionok népszerűek, mert környezetbarát, költséghatékony és rugalmas megoldások.

Kapcsolatfelvétel
Hangodi Ádám
Agócs Anikó

Tulajdonságok és előnyök 

Gazdaságos

A gabionok sokkal gyorsabban beépíthetők és gazdaságosabbak, mint a monolit betonból készült támfalak. Egy négyzetméter gabionfal ára akár 70%-kal olcsóbb is lehet, mint a betonfalé. Emellett a szállítási költségeken is megtakarítás érhető el a helyszínen található terméskövek használata esetén: pl. amikor az építkezésnél a sziklarobbantással már végeztek. 

Természetes külső

Egy kövekkel kirakott gabionfal sokkal esztétikusabb lehet, mint egy rideg, tömör betonfelület. A gabionok kiválóan használhatók dekorációs elemként épített környezetben A szerkezet kevésbé van kitéve graffitinek vagy más rongálásnak, mint a betonfalak. 

Testre szabható

Az alkalmazási terület egyedi paraméterei megválaszthatók: méretek, rácsok, az acél vastagsága és a korrózióvédelem mind választható.

Környezetkímélő

Egy gabionfal karbonlábnyoma kb. 80%-kal alacsonyabb, mint az azonos magasságú betonfalé. Ha kúszónövényekkel futtatják be a gabionfalat, akkor az éghajlati lábnyom tovább csökken a gabion hosszú élettartama alatt. 

Tartós

A gabionok korrózióálló acélhuzalból készülnek, ami akár 120 éves élettartamot is biztosít. Nagy vízáteresztő képességüknek köszönhetően jól elvezetik a vizet, így az nem terheli a falat többletsúllyal. 

Alkalmazási területek
 • Támszerkezetek építése 

 • Víztározók partjának vagy a víztározók mellett lévő szállítási létesítmények megerősítése 

 • Hídfők építése vagy megerősítése 

 • Támszerkezetek megerősített talajból 

 • Gázlók és olyan szerkezetek építéséhez használt matracok, amelyek csökkentik a folyómedrek és folyópartok, víztározók és vízfolyások erózióját hídtartók, földszerkezetek közelében 

 • Védőgátakat magasító vagy megerősítő ideiglenes szerkezetek 

 • A trapéz alakú kosarakat szabadon álló falak, szűrőfalak, válaszfalak építéséhez használják 

 • Zajárnyékoló falak 

Request a quote or brochure

  Egy projektet tervez? 

  Kapcsolatfelvétel

  FAQ’s

  This is text that will be here so that it looks nicer. something

  How are UltraCor® structures different from other ViaCon bridge solutions?

  They are stronger and wider than SuperCor®, Hamco MP200plus®. As opposed to CON/SPAN, they are made of steel and not concrete so they are more ecological and 30-40% more cost-efficient. And unlike Acrow® 700XS®, they are applicable for buried solutions but take a bit longer to install.

  Kapcsolatfelvétel

  Vegye fel a kapcsolatot a ViaCon csoport helyi képviselőjével!

  Kapcsolatfelvétel
  This site is registered on wpml.org as a development site.