hu

Drénlemezek

Geokompozitok vízelvezetéshez és -szűréshez 

A drénlemezek nagy terhelés mellett is elvezetik a vizet

A drainlemezek földmunkák és műtárgyak körül a víz gyűjtéséhez és elvezetéséhez széles körben használt geokompozitok. Környezetbarát anyagokból készülnek: HDPE vízelvezető magból, valamint nem szőtt geotextíliából készült rétegből az egyik vagy mindkét oldalon. Nagy vízelvezető képességükről, tartósságukról és költséghatékonyságukról ismertek.

Kapcsolatfelvétel
Hangodi Ádám

Tulajdonságok és előnyök 

Költséghatékony

A hagyományos ásványi vízelvezető rétegek vastagok, mivel kavicsból vagy hasonló anyagból készülnek. A drénlemezek könnyű HDPE vagy PP vízelvezető magból és geotextíliákból állnak, és tekercsekben kaphatók. Szállítási és beépítéskori munkaerőköltséget takarít meg, így gazdaságos megoldás. 

Nagy vízelvezető kapacitás

A drénlemezek a leghatékonyabb felületi vízelvezető rendszerek. A magas kitöltési arány és az alacsony összenyomhatóság lehetővé teszi, hogy nagy terhelés mellett jelentős mennyiségű vizet vezessenek el.  

Erő és rugalmasság

A geotextíliákat hőkötéssel erősítik a vízelvezető maghoz, ami tartósságot biztosít az egész szerkezetnek. Nagy összenyomással szembeni ellenállással rendelkeznek. Nagy nyúlási képességüknek köszönhetően anyag szakadása nélkül veszik fel a deformációkat, és biztosítják a folytonos vízáramlást. 

Tartós

A drénlemezek rendkívül tartósak, és megfelelő kialakítás mellett nehezen tömődnek el. Az anyag ellenáll a hőmérsékletnek, a tengervíznek és az UV-sugárzásnak, és nem érzékeny a talajban előforduló szokásos vegyszerekre. Megfelelő tervezés esetén a drainlemezek nem igényelnek karbantartást, és több mint 100 évig is elláthatják feladatukat.

Többfunkciós

Vízelvezetés, szűrés, elválasztás és védelem egyetlen termékben egyesítve. A drainlemezek összegyűjtik és elvezetik a folyadékokat és gázokat. A nem szőtt geotextília réteg végzi a szűrést: visszatartja a talajrészecskéket, de átengedi a folyadékokat. A termék talajelválasztásra és erózióvédelemre is használható. Gyakran GCL vagy geomembránok feletti rétegként használják, hogy biztosítsa a vízelvezetést.  

Környezetbarát

A drénlemezek anyagai toxinmentesek, a környezetre nem ártalmasak. Könnyű súlya és a szállítás egyszerűsége miatt karbonlábnyoma sokkal kisebb, mint az ásványi anyagból készült vízelvezető rétegeké. 

Alkalmazási területek
 • Repülőtéri felszállópályák, közutak, vasutak és repülőterek vízelvezetése

 • Parkolók és logisztika területek vízelvezetése

 • Gázkibocsátás és hulladéklerakók vízelvezetése

 • Hídfők, falak vízelvezetése

Request a quote or brochure

  Egy projektet tervez? 

  Kapcsolatfelvétel

  FAQ’s

  This is text that will be here so that it looks nicer. something

  How are UltraCor® structures different from other ViaCon bridge solutions?

  They are stronger and wider than SuperCor®, Hamco MP200plus®. As opposed to CON/SPAN, they are made of steel and not concrete so they are more ecological and 30-40% more cost-efficient. And unlike Acrow® 700XS®, they are applicable for buried solutions but take a bit longer to install.

  Kapcsolatfelvétel 

  Vegye fel a kapcsolatot a ViaCon csoport helyi képviselőjével!

  Kapcsolatfelvétel
  This site is registered on wpml.org as a development site.